Obiective Turistice Cluj-Napoca

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă

Catedrala Mitropolitană Otrodoxă a fost ridicată între 1920-1930, după planurile arhitecților George Cristinel și Constantin Pomponiu, care au înglobat serie de modele din arhitectura brâncovenească, specific Țării Românești, putând fi observate puternice influențe bizantine. În 5 noiembrie 1933 a avut loc sființirea catedralei, oficiată de Patriarhul României, Miron Cristea, împreună cu Mitropolitul Transilvaniei, Nicolae Bălan și episcopul de Cluj, Nicolae Ivan. Subsolul lăcașului de cult adăpostește o criptă, în care au fost înmormântați ulterior episcopul Nicolae Ivan, arhiepiscopul Teofil Herineanu si mitropolitul Bartolomeu Anania. În interiorul bisericii se pot admira picturi realizate de profesorii Anastasie Demian și Catul Bogdan, de la Academia de Artă, în perioada 1928-1933.

Cetăţuia

Cei care ajung pe Cetățuia Clujului, pot admira una dintre cele mai frumoase priveliști asupra orașului Cluj Napoca.

Orizonturile se deschid în fața celor care aleg să facă o plimbare într-un loc romantic și plin de istorie, ferit de zgomotul citadin.

Vechea Fortificație a orașului a fost construită între 1715-1735, după planurile arhitectului militar Giovanni Murando Visconti, cu ziduri în formă de stea, o redută, un turn, fiind înconjurată de bastioane.În prezent, se mai pot vizita o parte din ziduri, patru clădiri, și reduta care a fost transformată în Turnul Parașutiștilor.

Piaţa Unirii

Piața Unirii este cea mai importantă piață a orașului Cluj-Napoca, fiind cea mai mare ca dimensiune din vechile piețe aflate în centrul și sud-estul Europei. Pe laturile pieței se găsesc Palatul Banffy, cu Muzeul de Artă, clădirile construite în oglindă, clădirea fostei primării și Hotelul Continental.În mijlocul pieței se află una dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania, Biserica Catolică Sfântul Mihail, din turnul căreia se poate vedea o panoramă splendidă asupra orașului.Piața Unirii este locul de întâlnire al studenților, dar și epicentrul evenimentelor culturale desfășurate în Cluj-Napoca.